ice cream sandwich

Opskrift: Uimodståelige ice cream sandwiches

Hvem kan modstå kombinationen af iskold, chewy brownie, blød vaniljeis og friske hindbær i én og samme bid? Få opskriften på de lækreste ice cream sandwiches her.

Skrevet af Imerco · 24 maj 2024

Det er heldigvis ikke svært at lave disse lækre, små, himmelske bidder, du skal blot købe en god vaniljeis, bage en lækker brownie og så til sidst bygge verdens måske bedste sandwich i en bradepande.

Se alle bradepander.

Ingredienser til ice cream sandwiches

16 stk.

Chokoladebrownie

240 g mørk chokolade
120 g smør
4 æg
360 g sukker
60 g hvedemel
20 g kakaopulver
½ tsk. havsalt

Fyld

1 liter vaniljeis
200 g friske hindbær
40 g sukker

Sådan laves ice cream sandwiches

Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smørret i en tykbundet gryde ved lav varme. Hæld chokoladeblandingen i en skål.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt den lune chokoladeblanding under omrøring. Vend så hvedemel, kakao og salt i dejen. Beklæd en lille bradepande (39 cm x 27 cm) med bagepapir, så det går op ad siderne. Bred dejen ud i formen.

Bag browniebunden i ovnen ved 175° C i 15 minutter. Tag den ud og lad den køle i bradepanden. Løft bunden op i bagepapiret og skær den over på midten, så du har to bunde. Løft tilbage i bradepanden, og sæt på frys i minimum 30 minutter.

Vend hindbær og sukker sammen, mos enkelte bær med en gaffel, så de safter. Lad dem trække i 30 minutter. Lad imens isen tø let op, så den får softicekonsistens.

Vend de frosne bunde ud af bradepanden, og træk bagepapiret af dem. Dæk hele bradepanden med husholdningsfilm, så det hænger ud over kanterne. Læg den ene bund i bradepanden. Bred den bløde is ud over den. Lav furer i isen med en ske og fordel de sukrede hindbær heri. Jævn isens overflade med en palet, og læg den anden bund over. Tryk let sammen. Pak nu sandwichen tæt ind i det husholdningsfilm, som er tilovers i bradepanden. Sæt iskagen i fryseren natten over.

Vip den dybfrosne iskage ud af bradepanden, og fjern filmen. Skær kagen i 16 firkanter med en stor kokkekniv, der har været dyppet i varmt vand – det er nemmest, hvis du først skærer kagen over i to, og så halverer igen, så du får i alt fire rektangler, som du skærer i hver fire sandwiches. Servér straks eller pak dine ice cream sandwiches i en lufttæt beholder med bagepapir imellem og opbevar i fryseren. Lad dem temperere lidt før servering.

Læs også: Sådan laver du et blomstret foccacia-brød.

Tip

Stik evt. en ispind ind i isen inden servering, så dine ice cream sandwiches er nemme at spise.

Du kan også dyppe kanterne på de frosne sandwiches i frysetørrede hindbær, hakket chokolade eller krymmel for et ekstra festligt look. 

ice cream sandwiches