- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- fine og farverige peberkager

Fine og farverige peberkager
Sprøde, knasende peberkager med julens krydderier hører julebagningen til, så tag børnene med i køkkenet og lad dem dekorere sine helt egne hjemmelavede peberkager.
Skrevet af Imerco · 1 december 2021Julemænd, kagekoner, juletræer, hjerter, engle og snemænd – du kan udstikke præcis de julefigurer, du vil med denne opskrift på de klassiske peberkager, der inviterer til julehygge med hele familien. Peberkagerne spreder en skøn duft af jul, og er et alletiders bageprojekt, hvor både børn og voksne kan dekorere efter kunstens og fantasiens bedste evner.
Det skal du bruge
Peberkager
- 300 g hvedemel
- 130 g smør (koldt)
- 130 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. kanel
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- 1/2 tsk. hvid peber
- 1 æg
- 2 spsk. sirup
Glasur
- 120 g pasteuriseret æggehvide
- 500 g flormelis
- Pastafarve (ikke almindelig frugtfarve) – f.eks. rød, grøn og lyserød
Sådan gør du
Peberkager
- Kom hvedemel i en skål.
- Skær smør i små tern og tilsæt til skålen. Smuldr smørret helt fint, som når man laver en mørdej. Det skal ikke hænge sammen, men blot fordeles helt fint – brug evt. hænderne.
- Tilsæt sukker, vaniljesukker, bagepulver, kanel, ingefær og hvid peber. Bland det godt sammen.
- Tilsæt æg og sirup og ælt dejen sammen. Den skal ikke æltes længe, men blot samles. Hvis dejen er for tør, kan du tilsætte en smule sirup.
- Sæt dejen på køl i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 °C (almindelig ovn).
- Når dejen har været på køl, skal den rulles ud.
- Kom hvedemel på køkkenbordet og rul dejen ud til cirka 2-3 mm. Dejen hæver ikke, så lav dem ikke for tynde (eller for tykke).
- Udstik de figurer du vil have.
- Placer figurerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Peberkagerne bages i cirka 11 minutter – men hold øje med dem, der er stor forskel på ovne. De er færdige, når de er gyldne i kanten. Hele småkagen skal ikke være gylden.
- Træk bagepapiret over på en bagerist og lad dem køle helt af, inden de pyntes.
Først skal træet vises, siden skal det spises. Lav et lille hul i dine peberkager og bind en snor i – så kan du bruge dem som hjemmelavet, spiseligt pynt på juletræet.
Glasur
- Pisk æggehvide og flormelis med en håndmixer.
- Del glasuren i det antal portioner, som du vil have af forskellige farver.
- Tilsæt pastafarve til hver skål og rør godt rundt.
- Fordel glasuren i en sprøjtepose – gerne med tyl på. Ellers kan du klippe et lille hul i en frysepose.
- Pynt peberkagerne og nyd dem – velbekomme!
Du kan også sagtens dekorere peberkagerne med glansbilleder, sukkerpynt, spiseligt glimmer m.m.
Se alle kagedekorationer og farver.
Opskriften er udviklet af Stinna Guldmann Marker.