- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- fastelavnsboller med vandbakkelse flødeskum og bær

Fastelavnsboller med vandbakkelse, flødeskum og bær
Her er en fastelavnsbolle-opskrift, der virkelig får tænderne til at løbe i vand. Med en luftig vandbakkelse, blød flødeskum og friske bær får du en ægte luksus-fastelavnsbolle.
Skrevet af Imerco · 16 februar 2022Denne fastelavnsbolle er lidt udover det sædvanlige, når det kommer til fastelavnsboller. Det er nemlig en rigtig luksus-version, der er lige til at sætte tænderne i! Så denne vil du absolut ikke gå glip af – og det behøver du slet heller ikke, for du får nemlig opskriften lige her, så det er bare med at komme i gang i køkkenet. Og selvom vandbakkelser måske lyder svært, så kan du faktisk nemt gøre kunsten efter med opskriften her.
Klik her for at finde den samlede oversigt med alle vores fastelavnsbolle-opskrifter.
Det skal du bruge
Antal: 6 stk.
Dej
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- 2 dl vand
- 1 knivspids salt
- 4 æg
Fyld
- 4 dl fløde
- 1-2 tsk. vaniljesukker
- 350 g friske hindbær
Sådan gør du
Fyld
- Pisk fløden til flødeskum.
- Mos 100 g hindbær i en lille skål sammen med vaniljesukker, og vend det med flødeskummen.
Vandbakkelsesdej
- Kom smør og vand i en gryde og kog det op, til det bulderkoger.
- Sigt melet, og kom saltet i.
- Kom al melet ned i det spilkogende vand, og pisk grundigt med et piskeris.
- Fortsæt med at piske i 5 minutter over varmen. Dejen skal slippe gryden.
- Sluk for blusset og lad dejen køle, til den er håndvarm.
- Pisk æggene sammen med en gaffel.
- Rør æg i dejen lidt ad gangen. Sørg for at røre æggene ordentligt ud i dejen.
- Fyld dejen på en sprøjtepose med en stor, rund tyl og sæt 6 store runde klatter på en bageplade med bagepapir. Du kan også bruge to fugtige skeer.
- Bag vandbakkelserne i 25-30 minutter på 200 °C varmluft UDEN at åbne ovnlågen undervejs – ellers vil vandbakkelserne falde sammen.
- Afkøl på en rist.
Brug evt. en håndmixer med dejkrog til at røre dejen sammen – det giver nemt og hurtigt en ensartet dej.
Servering
- Del vandbakkelserne, fyld med flødeskum og friske hindbær.
- Drys med flormelis inden servering. Velbekomme!
Se alt kagedekoration og farve.
Opskriften er udviklet af Valsemøllen i samarbejde med mad- og livsstilsblogger Anja Suldrup.