Topfoto 18

Fastelavnsboller med fuldkorn, remonce og vaniljecreme

Findes der noget bedre end fastelavnsboller med remonce? Måske denne med både remonce og vaniljecreme i en grov, men blød og lækker bolle. Og så er de pyntet med festlig glasur, så børnene kan være med.

Skrevet af Imerco · 16 februar 2022

Måske har du allerede fået en, to eller mange fastelavnsboller, og har efterhånden prøvet dem alle. Men denne twistede version af den klassiske gammeldags fastelavnsbolle må du ikke snyde dig selv for! Den er nemlig fyldt med en lækker remonce og en sød vaniljecreme. Det bedste er, at fastelavnsbollerne er med fuldkorn, så samvittigheden er i god behold. Den dekorative glasur med fine snirkler gør fastelavnsbollerne festlige for børnene.

Se alt bageudstyr.

Det skal du bruge

Antal: 12 stk.

Dej

  • 140 ml sødmælk
  • 30 g gær
  • 1 stort æg
  • 20 g lyst rørsukker
  • 90 g smør
  • 300 g hvedemel med fuldkorn
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. abrikossyltetøj
  • 36-48 chokoladeknapper
  • 1 æg til pensling

Vaniljecreme

  • 1 vaniljestang
  • 15 g lyst rørsukker
  • 1 stort æg
  • 2 spsk. maizena
  • 2,5 dl sødmælk

Remonce

  • 70 g lyst rørsukker
  • 70 g ren rå marcipan
  • 70 g blødt smør

Glasur

  • 150 g flormelis
  • 30-40 g pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du

Dekorer fastelavnsbollerne med festlig glasur

Vaniljecreme og remonce

  • Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud.
  • Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  • Rør æg, vaniljesukker, sukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen.
  • Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet, og bland den med æggeblandingen.
  • Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner.
  • Tag cremen af varmen og lad den køle helt af.
  • Ælt sukker, marcipan og smør sammen til remonce.

Dej

  • Lun mælken, og opløs gæren heri. Rør ægget og sukkeret i.
  • Smelt smørret, og rør det i.
  • Sigt mel og salt i, og ælt dejen godt sammen.
  • Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve lunt 1 time.
  • Rul din dej ud på et meldrysset bord – ca. 0,5 cm tyk. Skær 12 ens stykker.
  • På hvert stykke lægger du en spsk. vaniljecreme, en spsk. remonce, en tsk. abrikossyltetøj og 3-4 mælkechokoladeknapper.
  • Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løbet ud.
  • Vend bollerne, så samlingen vender nedad, og læg dem på en bageplade med bagepapir på.
  • Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse ca. 30-60 minutter.
  • Pensl dem med et sammenpisket æg, og bag bollerne ved 220 °C (varmluft 200 °C) i 15-17 minutter.
  • Lad dem køle af.

Se alle bageredskaber.

Server fastelavnsbollerne med en festlig glasur med farver og snirkler

Pynt

  • Pisk flormelis og æggehvider til en sej glasur, og smør glasuren ud på bollerne.
  • Tilsæt en masse forskellige farver af pastafarver, og træk et mønster med en tandstik.
  • Servér og nyd. Velbekomme!

Se alle kagedekorationer og farver.