Citronfromage Top

Syrlig og sød citronfromage i citronbåde

Her får du opskriften på den klassiske mormor-dessert citronfromage, der har fået et twist ved at blive serveret i halve, udhulede citroner.

Skrevet af Imerco · 23 maj 2023

Servér denne lækre og yderst sommerlige dessert til dine gæster, når stemningen godt må være både legende, let og give et smil på læben.

Se alle citruspressere.

Ingredienser til citronfromage

3-4 store citroner som skåle
2 æggehvider
2 æggeblommer
60 g sukker
5 g vaniljesukker
3 ark husblas
1½ dl piskefløde
1 hel citron, hvor citronskal rives af ca. halvdelen, og der presses saft af ca. en halvdel.

Til pyntning

1 dl piskefløde
Frisk mynte
Evt. kandiseret viol

Tip

Brug et ledningsfrit piskeris - det gør det meget nemmere at jonglere alle de forskellige ting, der skal piskes nærmest samtidig.

Sådan laves citronfromagen

Start med at lægge husblassen i blød i iskoldt (køleskabskoldt) vand.

Pres så citronsaften fra ½ citron og hav klar. Du kan også her udhule 3-4 store citroner, som skal bruges som skåle. Gem evt. saft og frugtkød til anden madlavning.

Pisk æggehviderne stive og stil dem til side. Pisk i mellemtiden flødeskummen luftig.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig blanding. Den bobler let, når den er klar. Rær så revet citronskal i.

Smelt husblassen ved laveste blus i en lille gryde. Når det er smeltet helt, blandes det sammen med citronsaften. Lad blandingen køle.

Så piskes husblas-blandingen forsigtigt i æggeblanding.

Tilsæt så flødeskummen, der vendes i nænsomt.

Når flødeskummen er fordelt, tilføjes en smule af æggehviderne, som også vendes i nænsomt. Fortsæt lidt ad gangen med æggehviderne.

Fordel fromagen i de halve, udhulede citroner og sæt dem på køl nogle timer, til de har sat sig.

Tip

Du kan snildt lave citronfromagen dagen før, du skal bruge dem - pynt dem blot lige før servering.

Sådan pyntes citronfromagen

Pisk ca. 1 dl fløde til flødeskum.

Kom skummen i en sprøjtepose, der har stjernetyl.

Sæt små stjerner på hver enkelt portion, pynt med frisk mynte og kandiseret viol.

Velbekomme!

Se alle dessertopskrifter.