fastelavnsboller nemme

Opskrift: Budgetvenlige fastelavnsboller

Lav dine egne nemme fastelavnsboller med æble- og jordbærkompot, konditorcreme og flødeskum. Få opskriften her.

Skrevet af Imerco · 17 januar 2024

Her får du en fastelavnsbolle, der smager lidt af jordbærkage - mums! De er supernemme at lave, så du kan lynhurtigt have dem klar til gæster eller bare dig selv.

Se alt bageudstyr.

Nemme fastelavnsboller med fyld

4 stk.

Forberedelsestid ca. 1 time

Ingredienser

4 frosne fastelavnsboller købt i supermarkedet

Æblekompot

4 æbler
4 jordbær
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
4 spsk. sukker
½ dl vand

Kagecreme

35 g kagecreme fra brev
4 dl piskefløde 38%
2 dl piskefløde

Pyntning

50 g flormelis
En smule vand
Rød konditorfarve
4 jordbær

Sådan laves fastelavnsbollerne

Bag fastelavnsboller efter anvisning på pakken, og lad dem køle af.

Skræl i mellemtiden æblerne, og skær æble og jordbær i mundrette tern. Kom frugten i en kasserolle med sukker, vanilje og vand, og lad det koge sammen under låg i 15-20 minutter. Lad herefter kompotten køle af.

Pisk kagecreme og piskefløde til en tyk konditorcreme, og kom det på en sprøjtepose med din yndlingstyl for enden. Pisk ligeledes flødeskum til en cremet konsistens, og kom også den på sprøjtepose med tyl.

Halver de afkølede fastelavnsboller, og fyld dem med kompot, konditorcreme og flødeskum. Top til slut med en tyk glasur, en dut af konditorcreme, jordbær og drys med flormelis gennem en sigte.

Herefter er de klar til servering.

Opskriften er udviklet af influencer og opskriftsudvikler Karen-Elisabeth Gadtoft.

Læs også: Alle opskrifter på fastelavnsboller, hvor du blandt andet kan finde lækre opskrifter på moderne fastelavnsboller og gammeldags fastelavnsboller.

Tip

Du kan nemt lave kagecremen med chokolade ved at smelte 50 gram mørk chokolade over vandbad, som forsigtigt vendes i kagecremen inden den sprøjtes i fastelavnsbollerne.

fastelavnsboller opskrift nemme