- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Desserter og kager
- opskrift på små juletærter

Ditte Julies små juletærter med kirsebærmazarin
De små juletærter fra Ditte Julie smager sødt og syndigt af kirsebær og vanilje - og så er de smukt pyntet med rosa blåbær og bladguld. Følg opskriften og bag selv de små himmerigsmundfulde.
Skrevet af Imerco · 4 november 2020Opskriften er til ca. 8 små tærter
Vaniljemørdej
75 g kage hvedemel, Valsemøllen
30 g flormelis
40 g smør, blødt
et nip salt
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. cake factor, kagekrydderi
1 æggeblomme
Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker, cake factor og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 min. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2-3 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel. Kom mørdejen i nogle små tærteforme.
Kirsebærmazarin
70 g ren, rå marcipan
70 g smør, blødt
70 g brun farin
2 tsk. kirsebærstøv
1 æg, str. M/L
Ælt rå marcipan, smør, brun farin og kirsebærstøv godt sammen, gerne med hænderne – der må ikke være marcipanklumper. Rør ægget i massen. Kom mazarinfyldet op i de ubagte tærter. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i ca. 15 min. Lad tærterne køle helt af i formene.
Til at pynte med
friske blåbær
rose dust
spiseligt bladguld
Kom blåbær i en pose sammen med støv, og ryst så blåbærrene dækkes af støvet. Placer små rosa blåbær på tærterne og drys til sidst med bladguld.
Opskriften er udarbejdet af Ditte Julie i samarbejde med Valsemøllen.