De store udskæringer af kød skal steges på en støbejernspande fra Skeppshult. Støbejern kan nemlig holde til de høje temperaturer og er derfor det bedste valg, når du vil opnå en lækker stegeskorpe og bevare saften i kødet.
- Unikt svensk håndværk
- Kan bruges på alle varmekilder, også induktion
- Lavet af solidt støbejern
En klassiker med lang levetid
Støbejernspanden er det klassiske valg, når du har brug for køkkengrej med lang levetid og solide egenskaber. Støbejern har en naturlig non-stick evne, som kun bliver bedre, når du bruger panden og steger med fedtstof. Du kan bruge alle typer køkkenredskaber på en Skeppshult-pande, også metalredskaber.
Panden til optimal stegning
For at sikre optimal stegning og en jævn varmefordeling er panden fra Skeppshult lavet med en let rundet bund. Skeppshult pander kan bruges på alle varmeflader og tåler meget høje temperaturer, og derfor er en rundet bund en fordel. Støbejernspandens rundede bund kompenserer nemlig for den udvidelse af metallet, der sker hos pander af andre materialer.
Sådan passer du bedst på din stegepande
Når du opvarmer din stegepande, anbefales det, at varme den op ved at starte på lave temperaturer og skrue op efter nogle minutter, så undgår du, at panden slår sig og bliver skæv.
Læs mere om at vedligeholde dine stegepander her.
Pleje og rengøring af støbejern En støbejernspande skal vaskes af i hånden med meget varmt vand og ingen sæbe, panden tåler nemlig ikke at komme i opvaskemaskinen. Støbejernet har særligt godt af at blive smurt med lidt rapsolie efter vask. Det forlænger pandens levetid og gør den bedre ved brug. Giv panden en grundig rengøring ved at hælde groft salt på panden, varme det op i 1-2 minutter og så tørre panden af med papir. Nu ser panden grå ud, det betyder, den er klar til at få et lag plejende rapsolie. Olien skal smøres på i et tyndt lag, og derefter skal panden varmes op, så olien bliver brændt af, og så er panden klar til brug igen.