Det er en populær spise i Mellemøsten. En sund måde at snacke på. Og en supergod vært- eller værtindegave.
- 2 x økologiske Dukkah blandinger 1 x ristet sesamolie 1 x inspirationskort til brug af krydderierne
Hvad bruger jeg Dukkah til?
Mill & Mortar har udviklet deres egne Dukkah’er med inspiration fra den originale blanding, som beduinerne medbragte på deres rejser gennem Sahara. Dukkah er egyptisk og betyder ”at knuse”.
Spis Dukkah sammen med et stykke brød dyppet i Dukkah olie. Brug det som knas i salater, til panering af fisk eller til frisk ost. Anret en omgang lækker tapas og dyp i sesamolie og grøn Dukkah. Haps! Et velsmagende alternativ der er det sikkert hit hos børn og voksne.
Rød Dukkah
En blanding af mandlerog sesamfrø, tilføjet 2 slags paprika, sød Murcia paprika og en stærkere røget La Vera paprika, desuden er der koriander og spidskommen i blandingen.
Ingredienser: Ristede mandler*, hvid ristet sesam*, krydderier* (paprika*, fennikel*, koriander*, spidskommen*, røget paprika*, cayenne*, sukker*, salt.
Grøn Dukkah
Dette er en skøn blanding af ristede mandler og sorte sesamfrø, grønne pistacienødder og krydderiet fenneikel.
Ingredienser: Ristede mandler *, pistacienødder *, sort ristet sesam *, grøn fennikel *, sukker *, salt.
Dukkah Olie
Anvendes til Mill & Mortar’s Dukkah blandinger. Godt brød dyppes i Dukkah Olie, dernæst i Dukkah. Spises som en delikat tapas eller en alternativ snack. Dukkah Olie har en herlig og intens smag af ristet sesam. Brug også Dukkah Olie som smagsforstærker i marinader, vinaigretter og wokretter.
Ingredienser: Mørkristet sesamolie (50%), raffineret sesamolie (50%).
*=økologisk