Sujihikikniven er en traditionel, japansk trancherkniv, og er idéel til udskæring af kød og fisk. Det lange blad gør, at du nemt kan skære igennem dit stykke kød og fisk i ét strøg, og minimerer derfor risikoen fot, at kødet bliver "flået" fra hinanden, og mister saft og smag. Det smalle knivblad er også med til at beskytte kødet bedst muligt, da man ikke presser kniven gennem kødet.
- Hårdt og tyndt stål for fantastisk skæreevne og lang holdbarhed
- Beskytter kødet bedst muligt under udskæring
- Tidsløst og flot design fra skæfte til klinge
Shun Classic
Shun Classic er den største og mest kendte serie af køkkenknive fra KAI. Tanken bag serien er at kombinere traditionel japansk smedekunst, som samuraierne gjorde det med moderne sofistikerede teknikker, der sikrer konsistent høj kvalitet.
Shun Classic knive er smedet af 65 lag stål i alt, hvor kernen er af det hårde VG-MAX - en forbedring af VG-10, som KAI selv har udviklet.
Andre detaljer er det asymmetriske D-formede skæfte lavet af pakkatræ fra sortbejdset birk, som er en klar reference til de gamle japanske traditioner, og som er særligt behageligt for højrehåndede at bruge. Shun Classic knive er lettere, og har relativt tynde klinger, sammenlignet med tyske og franske køkkenknive, og skærer deraf også bedre. Disse knive tåler dog ikke at skære i hårde emner, ligesom de fleste andre japanske knive.
KAI
KAI startede deres knivproduktion i 1908, og har en rig tradition inden for japanske knive. KAI bruger traditionelle smede-metoder, og følger den moderne produktion samtidig med, at de bibeholder deres traditionelle japanske værdier, hvilket afspejler sig i deres produkter. Knivene slibes, poleres og sidste æg bliver lavet i hånden for at sikre høj kvalitetskontrol på produkterne. De nok mest populære knive fra KAI hedder Shun, og disse bliver produceret i Seki, Japan, som betragtes som mekkaen for knivproduktion i Japan.