Shun Classic brødkniven fra KAI er kendt for at være “verdens bedste brødkniv”. Brødknive generelt holder æggen ret længe pga. det bølgede skær, men Shun Classic brødkniven vil holde æggen ekstremt længe pga. den hårde VG-MAX kerne. Brødkniven har desuden et unikt bølgeskær, der ændrer retning halvvejs hen ad bladet. Dette gør takkerne mere robuste mod at "chippe", og kniven skærer både når den arbejder frem og tilbage. Det giver også kniven en ekstrem god skæreevne med en helt glat skæreflade.
- Hårdt og tyndt stål for fantastisk skæreevne og lang holdbarhed
- Bølgeskæret skifter retning halvvejs på bladet og giver rene skæreflader
- Tidsløst og flot design fra skæfte til klinge
Shun Classic
Shun Classic er den største og mest kendte serie af køkkenknive fra KAI. Tanken bag serien er at kombinere traditionel japansk smedekunst, som samuraierne gjorde det med moderne sofistikerede teknikker, der sikrer konsistent høj kvalitet.
Shun Classic knive er smedet af 65 lag stål i alt, hvor kernen er af det hårde VG-MAX - en forbedring af VG-10, som KAI selv har udviklet.
Andre detaljer er det asymmetriske D-formede skæfte lavet af pakkatræ fra sortbejdset birk, som er en klar reference til de gamle japanske traditioner, og som er særligt behageligt for højrehåndede at bruge. Shun Classic knive er lettere, og har relativt tynde klinger, sammenlignet med tyske og franske køkkenknive, og skærer deraf også bedre. Disse knive tåler dog ikke at skære i hårde emner, ligesom de fleste andre japanske knive.
KAI
KAI startede deres knivproduktion i 1908, og har en rig tradition inden for japanske knive. KAI bruger traditionelle smede-metoder, og følger den moderne produktion samtidig med, at de bibeholder deres traditionelle japanske værdier, hvilket afspejler sig i deres produkter. Knivene slibes, poleres og sidste æg bliver lavet i hånden for at sikre høj kvalitetskontrol på produkterne. De nok mest populære knive fra KAI hedder Shun, og disse bliver produceret i Seki, Japan, som betragtes som mekkaen for knivproduktion i Japan.v