Skal du skære for? Og ja det skal du. For med forskærersættet fra Jean Dubost er det ingen sag. Du tager sættet, der fint er placeret sammen i en trægaveæske, frem og med kniven skærer du det ene tynde stykke efter det andet, mens du holder stegen i skat med gaflen. Velbekomme.
Laguiole – Historien bag
Laguiole bestik, knive, gafler m.m. er kendetegnet ved dets unikke udseende og høje kvalitet.
Den udsøgte kvalitet er resultatet af en lang udvikling, der for et par hundrede år siden tog sin begyndelse blandt fårehyrder i det nordlige Spanien. Mens fårene græssede, fordrev hyrderne ofte tiden med at lave knive og proptrækkere, de kunne bruge til deres måltider - og hurtigt opstod der konkurrence om, hvem der havde lavet de flotteste redskaber. Skikken bredte sig nordpå til Laguiole-området, hvor der er stor tradition for at lave foldeknive. Traditionen går helt tilbage til det 1800 århundrede, men i dag benyttes Laguiole også til steakknive, gafler, skeer m.m. Laguiole knive har en speciel form, hvor man godt stadig kan genkende enkelte træk fra foldekniven.
Det særprægede skaft kan du kende fra lang afstand og med navnet Laguiole ved du, at kvaliteten er tårnhøj, fordi det netop kommer fra Laguioleområdet i Frankrig, der har specialiseret sig i dette.
Jean Dubost
I over 100 år er der blevet produceret knive og bestik under mærket Jean Dubost. Her er de bedste smedetraditioner blevet brugt, og materialerne er nøje udvalgt.