Salad Bowl Top

Sådan laver du en smagfuld og sund salad bowl

Blød, sojamarineret laks, der smelter på tungen tilsat sprøde, friske grøntsager og et pift af asiatiske smagsreferencer – få opskriften på en ultrasimpel og velsmagende salad bowl her.

Skrevet af Imerco · 13 juni 2021

Det er slut med marinering i flere timer og BBQ-smag der kun sidder i overfladen! For er du bevæbnet med en marinadepistol kan du skabe øjeblikkelig velsmag fra inderst til yderst.

Du kan bruge en hvilken som helst "våd" marinade – hjemmelavet eller færdigkøbt – og 3 minutter efter injektion er det marinerede klar til grillen, ovnen eller stegepanden.

Det skal du bruge

Opskriften er til 4 personer

  • 4 små laksefileter med skind
  • 1/2 ampul færdig eller hjemmerørt marinade
  • 2 spsk neutral olie
  • 1 mango
  • 2 modne avocado
  • 1 lille agurk
  • 4 forårsløg
  • 1/2 bundt frisk koriander
  • 1 lille spidskål
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 2 friske lime
  • ekstra sojasauce til servering

Lav en hjemmerørt marinade af 3 spsk. Sojasauce, 2 spsk. Sesamolie, 1 fed presset hvidløg, lidt salt og lidt stødt chili.

Se alt i krydderier.

Sådan gør du

  • Injicer marinaden i laksefileterne ved at stikke marinadepistolen ind på den lange led og trække den igennem fisken, så marinaden fordeles.
  • Pensl skindsiden med neutral olie. Lad fileterne trække i 3 minutter.
  • Grill dem så på skindsiden på en varm grill i ca. 10-15 minutter efter tykkelse.
  • Vend dem forsigtigt rundt og giv dem 30 sekunder på kødsiden, lige inden de er færdige.
  • Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tern.
  • Skær også avocadoen i tern. 
  • Skær agurken i små stænger og snit forårsløg og koriander fint.
  • Snit spidskålen fint, og fordel den i 4 serveringsskåle.
  • Top med mango, avocado, agurk, koriander og forårsløg.
  • Til sidst toppes med den grillede laks, som evt. kan brækkes lidt i stykker med en gaffel.
  • Drys med sesamfrø, og servér straks dine salad bowls med halve limefrugter og sojasauce, til at dryppe salaten med.