- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Tilbehør og salater
- Julesovs opskrift

Den perfekte julesovs
Ingen julemiddag uden lækker sovs! Her får du opskriften på den bedste, velsmagende sovs, der passer perfekt til den steg, du vælger at servere til juleaften.
Skrevet af Imerco · 18 december 2023Ingredienser til julesovs
4-6 personer
4-5 dl stegefond fra flæske- eller andesteg med løg og krydderier
20 g smør
1½ spsk. hvedemel
2 tsk. ribsgelé
1-2 spsk. rødvin
½-1 dl piskefløde
½ spsk. soja
Peber evt. salt
1-2 tsk. kulør
Sådan laves julesovsen
Sæt den røde prop i hældetuden i OXO Fedtskiller og sigt skyen fra ande- eller flæskestegen igennem sien. Lad stegeskyen stå i fedtskilleren i 15-30 minutter, så fonden bundfældes og stegefedtet samles i toppen.
Smelt smørret i en gryde og lad det bruse op. Sigt melet i gryden under omrøring og rør til en pastalignende klump. Tilsæt 1 dl fond fra OXO Fedtskiller og pisk sammen med melblandingen. Forsæt med at tilsætte resten af skyen under omrøring, til sovsen samler sig.
Smag sovsen til med ribsgelé, rødvin, fløde, soja og peber. Hold igen med salt, da stegeskyen indeholder en del salt i forvejen. Tilsæt kulør efter ønske og server i en opvarmet sovsekande til julens stege.
Læs også: Sådan redder du den skilte sovs.