- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Tilbehør og salater
- brunede kartofler

De bedste brunede kartofler til julemiddagen
Til den klassiske julemiddag hører der sukkerbrunede kartofler til – uanset om der serveres andesteg eller flæskesteg, eller begge dele. Og med denne opskrift er du sikret perfekt karamelliseret brunede kartofler.
Skrevet af Imerco · 23 oktober 2022Lækre brunede kartofler der er karamelliseret i gylden karamel, smager helt fantastisk, og er et uundværligt tilbehør til julemiddagen. Og selvom det for nogle kan være lidt af en stressfaktor at forhindre at karamellen brænder eller ikke hænger ved kartoflerne, så kan du være forsikret om et perfekt resultat med opskriften her.
Det skal du bruge
Brunede kartofler (4 personer)
800 g kartofler
1 dl sukker
2 spsk. smør
Sådan gør du
Hæld kartofler og ½ liter vand i en elektrisk kartoffelskræller.
Kør kartoflerne rundt i kartoffelskrælleren.
Læg de skrællede kartofler i en gryde med vand så det dækker kartoflerne.
Kog kartoflerne til de er møre – det er vigtigt, at de ikke er udkogte.
Bland sukker med ½ dl vand i en stor stegepande.
Varm sukkeret op ved middel varme indtil det er smeltet – det tager ca. 8 minutter – og tilsæt dernæst smør. Lad det bruse op.
Tilsæt kartoflerne.
Rør i kartoflerne med jævne mellemrum i ca. 5-10 minutter ved middel varme.
Drys med hasselnøddeflager og servér. Velbekomme!
Tip
Vil du gerne lave dine brunede kartofler i god tid, kan du holde dem lune i ovnen ved ca. 80 °C.