Limoncello Top

Limoncello - sådan laver du citronlikør

Den gyldne citruslikør er en sand opfrisker, der både kan give isdesserter og drinks det helt rigtige friske, syrlige touch. Den skal drikkes iskold for at få dig helt op på dupperne af vha. kulde, syre, sukker og – nå ja, vodka.

Skrevet af Imerco · 21 april 2022

Et lækkert syrligt indspark er både opkvikkende og yderst delikat. Lav din helt egen version af en italiensk specialitet - den kan være dyr at købe, men er ultrasimpel at lave selv! 

Det skal du bruge

  • 4 økologiske citroner
  • 5 dl smagsneutral vodka
  • 250 gram sukker
  • 2 ½ dl vand

Sådan laver du limoncello

  • Skræl citronerne uden at noget af den hvide hinde kommer med.
  • Pres 2 citroner. Kom skal, citronsaft og vodka i et glas, som kan lukkes.
  • Lad det stå i 4-5 dage (det kan sagtens trække længere tid). Ryst glasset en gang imellem.
  • Kog sukker og vand, til sukkeret et helt opløst. Køl det helt af.
  • Si spiritusblandingen og smid skallerne væk.
  • Bland spiritus og sukkerblanding med hinanden.
  • Lad limoncelloen stå mindst en uge, før den drikkes.

Se alle citruspressere.

Tip

Likøren kan snildt gives i gave, hvis du hælder den på en ren flaske og sætter et fint bånd omkring. Bed modtageren opbevare den på frys, så er der altid iskold likør på lager.

Serveringsforslag med citronlikør

  • Lav en kant af sukker på et cocktailglas for at tilføje et ekstra pift af fest!
  • Hæld lidt likør over en frisk (hyldeblomst)sorbet-is på en varm sommerdag.
  • Kombinér med søde bobler eller almindeligt danskvand for en brusende lækker drink.

LÆS OGSÅ: Tre forfriskende drinks med citron.

Opskriften kommer fra bogen "God mad - Let at sylte" af Kirsten Høgh Fogt, som er udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof. Bogen indeholder 100 nemme og sikre sylteopskrifter, alt om råvarer, redskaber, konservering og opbevaring. Opskriften er delt med tilladelse.