Julesnaps Top

Lav din egen julesnaps

Med en grundopskrift på hjemmelavet snaps kan du nemt lave din helt egen julede snaps til årets julefrokoster. Her får du opskrifterne på vores julefrokostfavoritter og 3 gode snapsetips.

Skrevet af Imerco · 19 oktober 2021

Snaps er et must på julefrokostbordet, og når du har gjort dig umage med al julemaden, er det sjovt også at lave snapsen selv. Det er ganske nemt og kræver bare lidt trækketid. Du kan lave hjemmelavet snaps af alverdens frugt, nødder og krydderier – kun fantasien sætter grænser!

Se alle snapseglas.

Grundopskrift på snaps

  • 1 stort sylteglas eller karaffel med tætlukkende låg
  • 1 flaske neutral snaps
  • 1 x valgfri krydderiblanding (se nedenfor)

Sådan gør du 

  • Kom alle ingredienser i et rent sylteglas, og lad snapseblandingen trække i smag i ca. 2-3 uger på et køligt sted.
  • Sigt snapsen igennem et kaffefilter, og hæld den over på en flot flaske eller karaffel. 
  • Sæt den i køleskabet, og lad den blive kold til servering.
  • Snapsen er klar til servering umiddelbart efter filtrering, men den bliver rundere i smagen jo længere den får lov til at ligge.

Dildsnaps

  • 2 spsk. dildfrø
  • 1 bundt frisk dild

Hvis snapsen er blevet for kraftig eller for bitter, så tynd den ud med neutral snaps. Du kan evt. også søde den med lidt honning, ahornsirup eller andet flydende.

Lakridssnaps med tranebær

  • 2 lakridsrødder, gerne flækkede
  • 2 stjerneanis
  • 150 g friske eller frosne tranebær

Medmindre andet er angivet, så er det altid hele ingredienser – krydderier, krydderurtestilke og bær – der anvendes. Det giver den bedste smag.

Citrus- og vaniljesnaps

  • 1 stang vanilje (udskrabet – brug kornene til vaniljekranse)
  • Skallen af 1 usprøjtet citron (i strimler)
  • Skallen af 1 usprøjtet appelsin (i strimler)
  • 30 g rørsukker eller kandis

Når du opbevarer din færdige snaps i køleskabet, kælderen, eller på (vinter-)altanen, holder smagen sig frisk i længere tid.

Se alle karafler.