- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Drikke
- lav selv den lækreste julesnaps

Lav selv den lækreste julesnaps
Intet julebord uden snaps, så hvorfor ikke lave din egen i år? En hjemmelavet julesnaps i en smuk flaske er et sikkert hit til julefrokosten og en skøn gaveidé. Vi guider dig hele vejen. Skål!
Skrevet af Imerco · 27 november 2016Mmm. Appelsin, nellike, kanel og vanilje. En hjemmelavet julesnaps med lækre julekrydderier smager skønt, og det er ingen sag at lave den selv. Du skal blot bruge en flaske klar snaps, dine yndlingskrydderier og en fin flaske at hælde den op i. Så har du en fantastisk snaps til alle julens frokoster.
Hvornår skal jeg starte?
Det er en god ide at starte dit lille hjemmebrænderi allerede nu, for den krydrede julesnaps har godt af at trække. Alt efter hvad du bruger af frugter, bær, rødder og krydderier kan trækketiden variere fra én enkelt dag til flere måneder.
Sådan laver du din egen julesnaps
- Udvælg de krydderier, frugter og bær, du ønsker din julesnaps skal smage af, og fyld dem i et almindeligt skoldet syltetøjsglas.
- Dæk krydderierne med en smagsneutral vodka eller brændevin på max 40 procent. Mange kryddersnapsentusiaster foretrækker Brøndum Snaps.
- Sæt låget på, og lad din julesnaps trække. Prøv dig frem ved at smage snapsen undervejs.
- Når smagen er god, skal snapsen filtreres. Hæld den igennem et kaffefilter, så alle krydderierne filtreres fra.
- Hæld snapsen på en smuk glasflaske, og luk den med et skruelåg eller korkprop. Det er vigtigt, den er lukket godt til, så alkoholen ikke fordamper.
Pynt flasken til din julesnaps
Du kan give din julesnaps et endnu mere personligt præg ved at pynte glasflasken. Skriv for eksempel snapsens navn på en etiket og bind et bånd omkring med en hel kanelstang, stjerneanis eller vaniljestang bagved. Det giver en hyggeligt effekt.
Servér din julesnaps ved 14-18 grader. Her kommer smagsnuancerne til deres ret, og snapsen kan nydes fuldt ud.
Læs også: 3 drinks med snaps til julefrokosten
Opskrift på julesnaps
Det skal du bruge til julesnaps:
1 økologisk appelsin
40 stk. brun kandis
25 stk. hele nelliker
5 stk. hele stjerneanis
1 kanelstang
2 vaniljestænger
70 cl klar snaps
Sådan laver du julesnaps:
Prik appelsinen med en gaffel 10-12 gange, og kom den i et glas med sukker, krydderier, flækkede vaniljestænger og klar snaps. Sæt låg på, og lad snapsen trække et mørkt og køligt sted i en måneds tid – gerne længere. Filtrer snapsen og fortynd den eventuelt med mere klar snaps, hvis du ønsker en mindre kraftig smag.
Andre lækre kryddersnapse til jul er paradisæblesnaps, ingefær- eller lakridsrodsnaps – og den anderledes safranlikør.Læs også: Den ultimative guide til julens lækreste hjemmebag