Endeavour forskærerknivens slanke blad giver fri mulighed for at skære kød fra benet eller hvis råt såvel som tilberedt kød skal skæres i tynde strimler. Det er vigtigt at man holder kniven skarp, så husk at bruge strygestål hver gang du skal bruge den lille kokkekniv.
- Dansk design Professionel kokkekniv
Damaskus stål
De professionelle kokkeknive i Endeavour-serien er fremstillet af Damaskus-stål. Knivbladets skærende midte er omgivet af 33 lag smukt sammensmedet stål på hver side. Denne fremstilling giver Endeavour-knivene deres karakteristiske udseende og gør dem ekstremt skarpe og holdbare. Damasceringsteknikken fik stor udbredelse i samuraiernes storhedstid, hvor sværdmagerene fra Seki opnåede et legendarisk ry for deres Damaskus-sværd. Rent teknisk lænede de japanske mestre sig op af en smedetradition, der hævdes at komme fra Damaskus. Deraf navnet Damaskus-stål.
Læger uden grænser
Hver gang der sælges et Endeavour produkt støtter Endeavour Læger Uden Grænser (Médecins Sans Frontières). Ofte er det MSF der er indsat i verdens katastrofeområder, når alle andre forsvinder. Vi mener, at det er vigtigt at hjælpe og støtte de mennesker som opgiver en del af deres liv for at hjælpe andre. Endeavour støtter de fantastiske læger som hver dag gør en forskel.
Endeavour [en-de-var] betyder ”at bestræbe sig”, og med Mikkel Maarbjerg og Nikolaj Kirks baggrund i det professionelle køkken, udvikler de, med inspiration fra naturens farver og konturer tidsløse kvalitets køkkenredskaber. Produkterne skal opfylde relevante køkken behov for både den professionelle kok og den moderne familie. I processen forenes kvalitet, design, etik og fokus på bæredygtighed.