Topfoto 26

Hjemmelavet rullepølse

En klassisk, hjemmelavet rullepølse vil til hver en tid overgå købe-versionen, og det er faktisk nemmere at lave, end du måske tror. Og så er den god til julens frokoster, hvis du gerne vil kræse om dine gæster.

Skrevet af Imerco · 12 december 2021

Står du for julefrokosten, og vil du gerne gøre lidt ekstra ud af det? Så kan du nemt fremtrylle den lækreste hjemmelavede rullepølse – det er nemlig ikke særlig svært. Og når du laver din egen rullepølse, har du den fordel, at du kan tilføje præcis de smage og krydderier, som du har lyst til.

Se alle rullepølsepressere.

Det skal du bruge

Rullepølse

  • 1-1,5 kg svinebryst
  • 1 løg
  • 1 spsk. salt
  • 2 tsk. peber
  • 1 spsk. stødt allehånde
  • 1 spsk. sukker

Kogelage

  • Timian, persille, laurbærblade
  • 1 løg
  • 3 hele nelliker
  • 10 peberkorn
  • Vand

En klassisk og hjemmelavet rullepølse er perfekt til julebordet

Sådan gør du

  • Hak løget fint og fordel løg, salt, peber, allehånde og sukker på den ene side af svinebrystet (slaget).
  • Lav en løkke af bomuldssnor og bind den til at starte snøringen med.
  • Rul slaget stramt og snør rullepølsen.
  • Rullepølsen lægges i en gryde med timian, persille, laurbærblad, løg, nellike og peberkorn.
  • Fyld vand i gryden så den kun lige dækker rullepølsen.
  • Kog rullepølsen ved svag varme i 1½-2 timer.
  • Lad rullepølsen trække ca. 1 time før den kommes i rullepølsepresseren.
  • Stil den i køleskabet, i presseren i minimum én dag.
  • Fjern snoren og skær skiver i hånden eller på en god pålægsmaskine.
  • Servér rullepølsen med hjemmerørt sennep, løg m.m. Velbekomme!

Tilføj krydderier og krydderurter efter egen smag – giv den f.eks. smag af jul med kardemomme.

Se alle pålægsmaskiner.