- Hjem
- Inspiration
- Opskrifter
- Brød
- grydebrød med græskar

Opskrift: Grydebrød med hvidløg og græskar
Dette delikate brød er egnet som madbrød, som tilbehør til den varme middagsmad eller til lun suppe.
Skrevet af Imerco · 23 juni 2021Kan du lide foccacia, olivenbrød eller andre brød, hvor der indgår typisk sydlandske madvarer, så vil du elske dette brød!
Græskaret gør brødet fugtigt, mens revet hvidløg giver et forsigtigt smagspift i en stærk retning.
Det skal du bruge
- ½ liter lunkent vand
- 50 gram gær
- 3 tsk salt
- ½-1 dl most butternut squash eller hokkaido
- ½ fed revet hvidløg
- 450 gram hvedemel
- 400 gran italiensk mel, fx durum eller TIPO 00
Butternut squash eller græskar kan med fordel være fra dagen før, hvis du har rester til overs.
Sådan gør du
- Varm først squash eller græskar i ovnen, så konsistensen er til at mose.
- Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser.
- Lad dejen blive rør sammen i en røremaskine indtil kanterne slippes.
- Dæk skålen til og lad hæve et lunt sted i cirka 1 time.
- Sæt en 4 liters gryde med låg i ovnen på nederste rille, mens du tænder ovnen på 190 grader.
- Når ovn og gryde er varmet op, tages gryden ud og dejen hældes i.
- Bag brødet ved cirka 25-30 minutter med låg.
- Bag yderligere 15 minutter uden låg.
- Vip ud af gryden og lad det afkøle på en rist, inden der skæres i det.
Velbekomme!
Pynt med græskar-skiver, frisk rosmarin og et drys havsalt på toppen.